Melding!

Workshop 'Model' 10-16h. 60€ 22/6 + 24/8 'Kleur&mengen' 19-21h. 20€ 26/6
schilderlessen in galerie van der veen- kerssies HIJKEN #SCHILDERLESDRENTHE

Schilderles

Twee keer per jaar verzorg ik een serie van 13 schilderlessen. In deze lessen begeleid ik elke cursist van begin tot het eindproject. Belangrijk is dat iedereen op zijn of haar eigen niveau en tempo kan werken. Plezier en persoonlijke groei hebben wat mij betreft de nadruk. U kunt kiezen met welk materiaal u schildert. U kunt kiezen uit werken met potlood, acryl en olieverf is mogelijk. U kunt deelnemen vanaf bijna elke leeftijd (ik reken de middelbare schoolleeftijd als minimum) en ervaring is daarbij niet nodig. Een dosis enthousiasme voldoet. De lessen duren twee uur per keer. De kosten hiervan zijn € 202 euro voor 13 schilderlessen, waarbij u uw eigen schildermateriaal meebrengt.

De lesdagen zijn woensdag de gehele dag en vrijdagochtend in mijn galerie in Hijken.

Lesexpositie

Elk jaar organiseer ik in december een ‘les-expositie’ met een thema in de galerie. De ‘les-expositie’ houdt in dat de werken van cursisten (die dat willen) in mijn galerie hangen en bewonderd kunnen worden door familie, vrienden en bekenden. Dat is vaak een hoogtepunt van de lesreeks.

Workshops

Behalve lessen aan cursisten verzorg ik ook al jaren met veel plezier workshops voor bedrijven, ( buurt)verenigingen, families of vriendengroepen. Dit kan natuurlijk in mijn atelier in Hijken, maar het kan ook op locatie.

Tot de mogelijkheid behoort onder andere: ‘groepsschilderen’, waarbij we samen met een groep een kunstwerk maken, met behulp van een opzet die ik vooraf (in overleg) heb gemaakt. Een andere mogelijkheid is ‘koeschilderen’. Dat is het schilderen van echte modellen (koeien) op een boerderij. Het is mogelijk dat ik al vast een opzet maak voor het schilderij maar dat hoeft natuurlijk niet. Maar als u zelf een ander goed thema heeft dan is dat natuurlijk bespreekbaar.

De kosten bedragen € 20,- per persoon. Dat is inclusief alle materialen, koffie en thee met koek en begeleiding. De workshop duurt ongeveer twee uur.