Melding!

Workshop 'Model' 10-16h. 60€ 22/6 + 24/8 'Kleur&mengen' 19-21h. 20€ 26/6

Biografie

Nicole van der Veen – Kerssies geboren is op 28 april 1974 in Enschede. Ze was al jong bezig met tekenen en schilderen. Daardoor werd het snel duidelijk dat ze na de middelbare school zou kiezen voor een kunstzinnige opleiding. Dat werd Kunstacademie Minerva in Groningen, waarvan zij in 2000 afstudeerde.
Nieuwsgierig en leergierig, volgde en volgt zij nog graag en regelmatig masterclasses.  Deze helpen haar, haar technieken en vaardigheden te verfijnen en ontwikkelden, om zo te komen tot een geheel eigen stijl.

Haar schilderwerken kenmerken zich door weloverwogen kleurgebruik met een zorgvuldig gekozen lichtinval. Nicole probeert daarbij een basale sensatie van emotie in haar werk aan te brengen.

Nicole van der Veen-Kerssies wordt gekarakteriseerd als een fijngevoelige kunstenaar en door haar hoog sensitiviteit lijkt zij in staat bij portretten en portretopdrachten de kern en karaktertrekken van het model goed te kunnen vangen en te verbeelden.

“Ik heb een voorkeur om mensen en dieren te schilderen. Waar ik kom, kijk ik om me heen en laat me inspireren door de omgeving of door mensen. Emotie speelt daarbij een belangrijke rol. Ik probeer deze altijd tot uitdrukking te laten komen in mijn werk.”

Sinds 2000 woont Nicole in Hijken met man en kinderen. “Drenthe heeft zoveel moois te bieden. Natuur, mens, dier, ruimte en rust. Alles wat ik nodig heb als inspiratie voor mijn werk.”

Nicole schildert niet alleen, maar geeft ook graag schilderles. “Het is fijn en inspirerend om kennis door te mogen geven en passie kunnen te delen”.

Naast haar werk heeft Nicole van der Veen-Kerssies een voorliefde voor sport in vele vormen. Naast een prettige balans tussen mentale en fysieke inspanningen, voorziet het soms ook in een thema voor een (serie) schilderij(en).