Portretopdracht

De aandacht voor degene die ik portretteer, is belangrijk bij het schilderen van een portret. Dat lijkt zo logisch, maar vaak wordt uitgegaan van het perspectief van de artiest. Maar juist degene die geschilderd wordt, moet centraal staan. Dan maakt het niet uit wie of wat dat is: een exclusief portretschilderij van uw kind, geliefde, ouders, idool, huisdier of uzelf. Natuurlijk is het zo dat een portretschilderij mijn stempel draagt, maar ik ben pas tevreden als u tevreden bent.

Hoe ga ik te werk?

Als u bij mij een opdracht voor een portret geeft dan ga ik als volgt te werk. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we de wensen die u heeft ten aanzien van het portret. Vervolgens maak ik foto’s op basis waarvan ik enkele compositieschetsen maak. U kiest uit de compositieschetsen degene die u het meest aanspreekt en dan ga ik aan de slag met het uiteindelijke werk. Als uw portret voor ongeveer driekwart is voltooid dan bespreken we samen het resultaat in mijn atelier in Hijken. Zoals gezegd het is belangrijk dat u tevreden en blij bent met het portret. In deze fase zijn er nog genoeg mogelijkheden om het aan te passen aan uw wensen.

Nadat u feedback hebt gegeven op het werk, volgt de ‘finishing touch’. Het portret wordt afgeschilderd en van een vernislaag voorzien. Dan is het tijd voor u om het werk op te halen en te betalen.

Prijzen en informatie

De prijs van een portret hangt af van het formaat van het schilderij, het materiaal (olieverf of potlood) en eventuele specifieke wensen. Prijzen, informatie en formaten van schilderijen stuur ik u graag op aanvraag toe. U kunt een indruk van mijn werk krijgen door op werken te klikken.

Wilt u meer weten? Mail mij op vdvkerssies@hotmail.com en u krijgt snel antwoord.